top of page

Απολογισμός Απριλίου 2020


ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ TON ΑΠΡΙΛΙΟ

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Φιλοζωικού Σωματείου Κύμης – Αλιβερίου, σε συνέχεια της ενημέρωσης της δράσης μας για τον μήνα Απρίλιο, με τεράστια χαρά σας ενημερώνουμε ότι υιοθετήθηκαν πέντε ενήλικοι σκύλοι και δώδεκα κουτάβια! Οι μετακινήσεις έγιναν σχεδόν αποκλειστικά με pet-taxi λόγω των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι ανάδοχοι των σκύλων μας δεν δίστασαν να καλύψουν αυτό το έξτρα κόστος που προέκυψε, ώστε να έχουν κοντά τους τα πρώην αδεσποτάκια μας που επέλεξαν για συντρόφους ζωής!

Πρώτη και καλύτερη , η Stranger, από τους βετεράνους του Καταφυγίου στο Αλιβέρι! Βρέθηκε πριν 3 χρόνια πολύ άρρωστη και ταλαιπωρημένη. Μετά από τόσο καιρό εγκλεισμού στο καταφύγιο και παρά το ότι είναι 5+ ετών και θετική στη λεισμάνια, η νέα της μαμά την επέλεξε και την καλοδέχτηκε στο σπίτι της, όπου μπορεί πλέον να απολαμβάνει τη φροντίδα που της αξίζει!


Η Φένια, που γέννησε τα μωρά της στους αφιλόξενους δρόμους στις Κονίστρες, κατηγορήθηκε ως επιθετική από τους κατοίκους επειδή προσπαθούσε να προστατεύσει τα μωρά της και απειλήθηκε η ζωή της, βρήκε επιτέλους την ασφάλεια και την αγάπη που είχε τόσο ανάγκη, παρέα με το νέο της μπαμπά. Κοιτάχτηκαν με λατρεία από την πρώτη στιγμή!


Ο Χόμπιτ, 11 κιλά πλασματάκι, βρέθηκε αρχές του μήνα δεμένος στην καγκελόπορτα, εντελώς σοκαρισμένος. Τις λίγες μέρες που χρειάστηκε να μείνει στο καταφύγιο έκλαιγε ασταμάτητα. Πώς να του εξηγήσεις γιατί τον εγκατέλειψαν τόσο άκαρδα; Πλέον έχει οικογένεια και τη συντροφιά που τόσο αποζητούσε!


Πολλοί ίσως θυμάστε τον μεγαλόσωμο άσπρο κούταβο που βρέθηκε το Πάσχα του 2019 στην παραλία Κάμπος στο Αλιβέρι, άρρωστος και μελαγχολικός. Ο Μπούμπα, ο αγαθός γίγαντας έφτασε στην αγκαλιά του ανθρώπου που τον διάλεξε και του υποσχέθηκε να τον φροντίζει για την υπόλοιπο ζωή του!


Η Τούτσι, πλέον Γκοφρέτα, βρέθηκε σε οίστρο στο Αλιβέρι και περισυλλέχθηκε από εθελόντρια που την φιλοξένησε μέχρι που βρήκε το παντοτινό της σπίτι στη Χαλκίδα!


Οι δύο αρκουδο-κουταβίνες Άρια και Ραλλού (πρώην Aquavia), που γεννήθηκαν από αδέσποτη μανούλα στο χωριό Πύργος της Κύμης, βρήκαν γρήγορα στοργικές οικογένειες να τις αγκαλιάσουν.


Η μικρούλα Μαλού, που έμεινε κάτι παραπάνω από δύο μήνες στο καταφύγιο, φαίνεται πως περίμενε την υπέροχη οικογένεια που τελικά την επέλεξε! Ενώ η γλυκιά Ήρα, άφησε την αγκαλιά της μαμάς της και από το Μονόδρυ βρέθηκε στην Αθήνα, να απολαμβάνει την αγκαλιά του μπαμπά της!

Ο μπουμπούκος Τέντι που βρέθηκε στο Αλιβέρι και ο υπέροχος Μπούλης από το Νεοχώρι (πλέον Μένιος), έφτασαν στις αγκαλιές των υπέροχων αναδόχων τους και απολαμβάνουν τις αγκαλιές και τη σπιτική θαλπωρή που τους αξίζει!

Τα κουτάβια Έμπονυ (πλέον Ζούμπι) και Ζαΐρα, από τον Οξύλιθο, κατέφθασαν στις οικογένειες τους που τις περίμεναν με πολύ χαρά!

Όπως και τα κουτάβια Dylan, Diesel και Darla (πλέον Albus), που είχαν βρεθεί σε κούτα στην εκκλησία του Δύστου και εντοπίστηκε η μαμά τους με την οποία και παρέμειναν μέχρι να υιοθετηθούν, βρίσκονται πια στις αγκαλιές των στοργικών οικογενειών τους!


ΝΕΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ 

Νέα εγκατάλειψη ετοιμόγεννης σκυλίτσα σε παραλία του Αλιβερίου, που γέννησε 7 κουτάβια. Σύντομα θα αναζητούν κι αυτά υπεύθυνες οικογένειες να τα αγαπήσουν παντοτινά!


Στην ίδια παραλία εμφανίστηκε ένας πολύ ταλαιπωρημένος σκυλάκος, ολοφάνερα άρρωστος και τρομερά υποσιτισμένος. Τυχερός μέσα στην ατυχία του, βρέθηκε οικογένεια που προσφέρθηκε να τον φιλοξενήσει και να αναλάβει την φροντίδα του, πράγμα που μας δίνει πολύ μεγάλη χαρά καθώς το σωματείο μας δυσκολεύεται πολύ αυτό το διάστημα να αναλάβει ένα τόσο βαρύ περιστατικό τόσο λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων όσο και εθελοντών φιλοξενίας / φροντίδας.


Επίσης, ειδοποιηθήκαμε από αρκετούς κατοίκους της περιοχής Κοκκινόγια στο Αλιβέρι για δύο κουτάβια που ονομάσαμε Yin & Yan, είναι μάλλον αδερφάκια αρσενικό και θηλυκό. Υπολογίζουμε πως είναι 5-7 μηνών. Ταΐζονται από διάφορα σπίτια στη γειτονιά, όμως δεν είναι όλοι καλοπροαίρετοι και ήδη η μικρούλα χτυπήθηκε (ευτυχώς ελαφρά) από αυτοκίνητο. Ψάχνουμε με μεγάλη αγωνία υιοθεσίες ή έστω φιλοξενίες για τα δύο αδελφάκια.

Τέλος, με χαρά μας είδαμε πως τοποθετήθηκαν ταΐστρες για τα αδέσποτα ζώα στο Αλιβέρι, στον Κάραβο, στην Ακτή Νηρέως, στην Κύμη και στις Κονίστρες και περιμένουμε να τοποθετηθούν και στα υπόλοιπα χωριά.

Όποιος πιστεύει ότι θέλει και μπορεί να μας βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο, θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας για να συζητήσουμε τους τρόπους!

Με εκτίμηση, Το ΔΣ του Φιλοζωικού Σωματείου Κύμης - Αλιβερίου


Comentarios


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
No tags yet.
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page