top of page

Απολογισμός Μαΐου 2020

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Φιλοζωικού Σωματείου Κύμης – Αλιβερίου, σε συνέχεια της ενημέρωσης της δράσης μας για τον μήνα Μάιο, με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι υιοθετήθηκαν τρεις ενήλικοι σκύλοι , δεκαεννέα κουτάβια και δύο γατάκια! 🐾

Ο Μελής και η Πέτρα που βρέθηκαν κουτάβια το 2017 και μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο και δυστυχώς μεγάλωσαν εκεί. Κι από χαριτωμένα κουταβάκια έγιναν φοβισμένοι σκύλοι που δεν έχουν γνωρίσει τίποτε πέρα από το καταφύγιο και τους λιγοστούς ανθρώπους που το επισκέπτονται. Και βρέθηκαν θετικοί σε σοβαρές ασθένειες όπως η Λεισμάνια και η Διροφυλάρια. Και χρειάζεται υπομονή, κόπος και έξοδα για να νιώσουν ασφαλείς, να είναι υγιείς και να ανταποδώσουν την αγάπη και την καλοσύνη όπως μόνο ένας σκύλος ξέρει! Τίποτε από αυτά δεν σταμάτησε τις οικογένειες που τα αγάπησαν βλέποντας μια φωτογραφία τους στο internet και αποφάσισαν να τους κάνουν μέλη τους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη συγκίνηση και μεγαλύτερη ανταμοιβή των κόπων μας από το να βλέπουμε τέτοια ζώα να υιοθετούνται! Καλή ζωή Μελή και Πέτρα!
Οι δύο αρκουδο-κουταβίνες Ava και Naga (πρώην Aquaria), που γεννήθηκαν από αδέσποτη μανούλα στο χωριό Πύργος της Κύμης, βρήκαν γρήγορα στοργικές οικογένειες να τις αγκαλιάσουν όπως και οι δύο άλλες αδελφούλες τους τον προηγούμενο μήνα!Ο μικροσκοπικός Prince κι ο αρκουδίνος Λουκουμάς έκλεψαν τις καρδιές των οικογενειών τους στο άψε σβήσε και υιοθετήθηκαν από την πρώτη στιγμή που ανέβηκαν οι αγγελίες τους!Τα δύο μωρά από αδέσποτη μανούλα στο Μονόδρυ (που η αδελφούλα τους υιοθετήθηκε τον περασμένο μήνα) ο Bruno (πρώην Μάρκος) και η Bendy (πρώην Μαρί) απολαμβάνουν αγκαλιές και χάδια με τις οικογένειες τους!Όπως και τα τέσσερα μωρά από αδέσποτη μανούλα στην Οκτωνιά, η Ολέτ, ο Όλαφ, ο Σκούμπι και ο Τσάρλι (ο οποίος υιοθετήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης!)


Η Λούλου από το Νεοχώρι και η Γλύκα από την Παραλία Κύμης, η Όλιβ (πρώην Ζακλίν) και ο Ζορό από τα Ζάρκα, όλα τους από αδέσποτες μανούλες, όπως και η Σάλτ και η Άντι (πρώην Πέπερ) που βρέθηκαν μοναχούλες τους κοντά στις Κονίστρες, υιοθετήθηκαν από στοργικές οικογένειες!


Ο τεράστιος Pixel που βρέθηκε με τον αδερφό του κοντά στο Βέλος και τα μικρούλια Camel και Ούμκα (πλέον Όσκαρ) που βρέθηκαν με τη μαμά τους και τα αδέρφια τους στην Άνω Κύμη, είναι πλέον ασφαλείς με τις οικογένειές του.


Ο μικροσκοπικός σκυλάκος που τριγυρνούσε στα Χάνια Αυλωναρίου υιοθετήθηκε και απολαμβάνει χάδια και αγκαλιές, ονομάστηκε Ντάρκι και ζει πλέον όπως του αξίζει!


Τέλος τα γατάκια Ραλλού και Βουλίτσα, υιοθετήθηκαν στην περιοχή μας !


Λόγω της έλλειψης προγράμματος στείρωσης (το περιμένουμε από τον δήμο από αρχές του χρόνου) έχουν γεννηθεί πάρα πολλά κουτάβια σε όλο τον Δήμο από αδέσποτες αστείρωτες σκυλίτσες. Παράλληλα εγκαταλείπονται σε διάφορα σημεία ολόκληρες τοκετομάδες κουταβιών, προφανώς από οικόσιτες αστείρωτες σκυλίτσες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δύο δεμένα τσουβάλια που πετάχτηκαν στο προαύλιο του καταφυγίου στο Αλιβέρι και περιείχαν 6 κουτάβια (το ένα ήδη νεκρό). Είναι αδύνατον να ανταποκριθούμε στην περισυλλογή όλων αυτών των κουταβιών τόσο λόγο έλλειψης χώρου όσο και εθελοντών. Παρ’ όλες τις τεράστιες προσπάθειες μας για υιοθεσίες, το πρόβλημα είναι αδύνατον να περιοριστεί όσο οι εγκαταλείψεις και η έλλειψη στειρώσεων συνεχίζεται.


Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε, όταν εντοπίζετε στη γειτονιά σας αδέσποτη θηλυκή σκυλίτσα να ενημερώνετε τόσο εμάς όσο και τον Δήμο για να προσπαθούμε να δρομολογηθεί η στείρωση της. Επίσης, αν βλέπετε σκυλίτσα γείτονά σας να έχει κουτάβια και ξαφνικά να λείπουν ενημερώστε μας διότι πιθανότατα κάπου τα εγκατέλειψε! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μειωθεί το πρόβλημα των αδέσποτων στον Δήμο μας.


Για τη διάσωση και υιοθεσία των μικρών Camel & Ούμκα από την Κύμη, γνωρίσαμε κορίτσια (εθελόντριες ουσιαστικά) που δεν μένουν μόνιμα στην περιοχή, την έχουν όμως αγαπήσει και νοιάζονται για τα αδέσποτα της περιοχής και βοηθούν όσο μπορούν. Είναι σπουδαίο για εμάς να ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που νοιάζονται και μέσα από κοινή προσπάθεια να καταφέρνουμε ακόμα περισσότερα.


Κλείνοντας, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τώρα που καλοκαιριάζει, είναι τεράστια ανάγκη να προμηθευτούμε αμπούλες για την προστασία των σκύλων από τα εξωπαράσιτα (ψύλλους, τσιμπούρια, σκνίπα, κουνούπι) τόσο για τα ζώα του καταφυγίου όσο και για τα αδέσποτα που φροντίζονται στον δρόμο.


Όποιος πιστεύει ότι θέλει και μπορεί να μας βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο, θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας για να συζητήσουμε τους τρόπους!


Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του Φιλοζωικού Σωματείου Κύμης - Αλιβερίου

Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
No tags yet.
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page