top of page

Απολογισμός Σεπτεμβρίου 2020

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Φιλοζωικού Σωματείου Κύμης – Αλιβερίου, σε συνέχεια της ενημέρωσης της δράσης μας για τον μήνα Σεπτέρμβριο, με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι υιοθετήθηκαν εφτά ενήλικοι σκύλοι και δεκατρία κουτάβια!


Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανακούφιση και συγκίνηση για εμάς από το να βλέπουμε σκύλους ενήλικους που περιμένουν χρόνια στο καταφύγιο να υιοθετούνται. Ο Wolf περίμενε σχεδόν 4 χρόνια για αυτή τη στιγμή. Αυτός και τα αδελφάκια του γεννήθηκαν από πολύ φοβική αδέσποτη μανούλα, σε κάποια γειτονιά στην Ακτή Νηρέως, το Νοέμβριο του 2016 και ο εθελοντής που τα φρόντιζε έκανε μεγάλο αγώνα για να καταφέρει να τα πιάσει και να τα μεταφέρει τελικά στο νεοσύστατο τότε καταφύγιο. Ο Wolfάκος κατέληξε πρόσφατα να είναι ο πιο παλιός σκύλος του καταφυγίου – που μεγάλωσε εκεί από κουτάβι. Λίγες μέρες πριν τον αποχαιρετίσαμε και τον παραδώσαμε στην αγκαλιά της νέας του μαμάς που ήρθε από την Αθήνα ως το καταφύγιο με σκοπό να τον σώσει! Την ευχαριστούμε θερμά!!!
Ο Ρούντι που βρέθηκε κουτάβι στην Ακτή Νηρέως πριν 2 χρόνια κι έκτοτε περίμενε υπομονετικά στο καταφύγιο, τελικά έκλεψε την καρδιά του νέου του μπαμπά που ήρθε από την Αθήνα και τον παρέλαβε από το καταφύγιο και του φόρεσε και ζώνη ασφαλείας!Η Sugar -όνομα και πράγμα- στάθηκε πολύ γρήγορα τυχερή και έμεινε στο καταφύγιο μόλις μερικές εβδομάδες. Η μαμά της την είδε και ξετρελάθηκε και ήρθε από την Αθήνα ως το καταφύγιο για να την παραλάβει. Η μικρή εκτίμησε δεόντως την τεράστια μαξιλάρα της και προσαρμόστηκε αμέσως στη νέα της ζωή!Ο Μπούμπης βρέθηκε πέρυσι να τριγυρνάει πετσί και κόκαλο έξω από το καταφύγιο. Υιοθετήθηκε στην Αθήνα και προσπαθεί να συνηθίσει τη μετάβαση από τα αλώνια στα σαλόνια… προς το παρόν χορταίνει ύπνο και ασφάλεια!


Ο Κωνσταντίνος βρέθηκε το Νοέμβριο του 2019 στα Χάνια Αυλωναρίου σε τραγική κατάσταση, ημίτυφλος από τη Λεισμάνια, με το μικροσκοπικό κορμάκι του γεμάτο πληγές και στα όρια της ασιτίας. Πλέον ονομάζεται Buttercup και απολαμβάνει ατελείωτες αγκαλιές στη νέα του οικογένεια που δεν δίστασε ούτε για την ηλικία του (5+ ετών) ούτε για την ασθένεια που πέρασε.Ο Marley, βρέθηκε το 2018 κουταβάκι έξω από το καταφύγιο με τα 5 αδερφάκια του, ήταν ο πρώτος που υιοθετήθηκε όταν ήταν 4 μηνών μα σε μερικούς μήνες τον επέστρεψαν γιατί τους κατέστρεφε τον κήπο… οι μήνες περνούσαν κι αυτός περίμενε την δεύτερη ευκαιρία του, έγινε ολόκληρος σκύλαρος 40 κιλά αλλά παρέμεινε ένα καλόψυχο και ζωηρό κουτάβι. Λίγες μέρες πριν τον παραδώσαμε στη νέα του οικογένεια στην Αμάρυνθο και είμαστε σίγουροι ότι θα ζήσει εκεί ευτυχισμένος παντοτινά!Ο Ρεξ, ο πανέμορφος σετερίνος που περίμενε για υιοθεσία 2 χρόνια, έκλεψε την καρδιά του νέου του μπαμπά που ήρθε και τον παρέλαβε και ποζάρει μαζί του γεμάτος χαρά!Η υπέροχη Yan που τριγυρνούσε με τον αδερφό της στα Κοκκινόγια εδώ και μήνες, βρήκε την ευκαιρία για μια χαρούμενη και ασφαλή ζωή στη Γερμανία, όπου και πέταξε πριν μερικές ημέρες. Ξετρελάθηκε με το παχύ χαλί για ξάπλες!Η Κάρλα, πλέον Hera, βρήκε την αγάπη στη Γερμανία όπου και προσγειώθηκε στο μαλακό της μαξιλάρι!


Η Καρυδένια, πλέον Μέλη, που είχε βρεθεί με τα αδέρφια της ετοιμοθάνατη στον Κάμπο Οξυλίθου και την οποία παρακολουθούμε καθημερινά στα stories της μαμάς της να ανακαλύπτει το Amsterdam!


Ο Tormound μας στέλνει χαιρετίσματα από τη Φρανκφούρτη και η αδελφή του η Cersei παραδόθηκε στη μαμά της στην Αθήνα και μαζί ξεκίνησαν το ταξίδι για το σπίτι τους στη Σουηδία!Οι μικρούλες Αύρα και Ανθή, από τα σκουπίδια του Αυλωναρίου βρέθηκαν στην Αθήνα και στη Λειβαδιά αντίστοιχα, οι ευτυχισμένες οικογένειες τους ήρθαν ως το Αλιβέρι για να τις παραλάβουν!Οι αδελφούλες Ιζόλδη και Leyla που γεννήθηκαν από αδέσποτη μανούλα στα ιχθυοτροφεία πριν το Αλιβέρι υιοθετήθηκαν από στοργικές οικογένειες στην Αθήνα. Ευχόμαστε το ίδιο και για τα δύο αδερφάκια τους που έχουν απομείνει στο καταφύγιο.Ο γαλανομάτης Benjamin που μεγάλωσε με μπιμπερό από εθελόντρια, αφού βρέθηκε με τα αδέρφια του σε μια κούτα στο πουθενά και μόνο αυτός επιβίωσε, πλέον κάνει βόλτες στον Πειραιά με την υπερήφανη μαμά του.

Αλλά και ο Άλεξ που γεννήθηκε στο Κοίλι από αδέσποτη μανούλα, απολαμβάνει πλέον πολλαπλές αγκαλιές από την οικογένεια του που τον υποδέχτηκε σαν πρίγκιπα!

Το ίδιο και ο γλυκός Pipondy από την παραλία Ποντικού αλλά και η μικροσκοπική Στέφι - πλέον Millie από την παραλία της Κύμης, μετακόμισαν στην Αθήνα και απολαμβάνουν ξάπλες και παιχνίδια!Στα Κριεζά βρέθηκε ένα πολύ ταλαιπωρημένο αρσενικό σέτερ με τσιπάκι μη καταχωρημένο. Περισυλλέχθηκε από εθελοντές και μεταφέρθηκε στο συμβεβλημένο με τον δήμο κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε πως έχει Λεισμανίαση και κινδυνεύει να χάσει την όραση του. Ξεκινήσαμε ήδη ενέσιμη θεραπεία και έχουμε δημοσιεύσει την παρακάτω έκκληση: https://www.facebook.com/media/set?vanity=kymastrays&set=a.3451013111657668


Όποιος πιστεύει ότι θέλει και μπορεί να μας βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο, θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας για να συζητήσουμε τους τρόπους!

댓글


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
No tags yet.
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page