top of page

Απολογισμός Δεκεμβρίου 2020

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Φιλοζωικού Σωματείου Κύμης – Αλιβερίου, σε συνέχεια της ενημέρωσης της δράσης μας για τον μήνα Δεκέμβριο, με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι υιοθετήθηκαν δέκα ενήλικοι σκύλοι, είκοσι εφτά κουτάβια και δύο γατάκια!


Ο Μπρούνο που βρέθηκε κουταβάκι 20 ημερών μαζί με τα αδέλφια του έξω από το καταφύγιο, χρειάστηκε να περιμένει 3 χρόνια για να βρει την αγάπη και τη στοργή που τόσο του είχε λείψει. Πλέον ζει στην Αθήνα με μια υπέροχη οικογένεια που τον υποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό αλλά και πολύ αγάπη, του έδωσαν το χρόνο του να προσαρμοστεί και πλέον είναι ισότιμο μέλος της οικογένειας τους!Ο Σέιν, επίσης περίμενε την καλή του τύχη για πάνω από 3 χρόνια, τα τελευταία δύο στο καταφύγιο κι όμως βρέθηκε τελικά η οικογένεια που τον επέλεξε και τον αγάπησε κι ας είναι μαύρος κι ας είναι 3+ ετών και πλέον απολαμβάνει τη συντροφιά και τη ζεστασιά που τόσο του είχαν λείψει!

Ο Βίτο μεγάλωσε από κουτάβι σε κτήμα, είχε μια αποτυχημένη υιοθεσία λίγων εβδομάδων και έφτασε 6+ ετών για να βρει την οικογένεια που τον υποδέχτηκε με απέραντη αγάπη και πλέον ζει αρχοντικά και συμμετέχει σε όλες τις οικογενειακές στιγμές!

Ο Ρομπέν που βρέθηκε στο δάσος κοντά στο Αυλωνάρι, στάθηκε εξαιρετικά τυχερός και μόλις λίγες μέρες αφού βρέθηκε, υιοθετήθηκε από μια υπέροχη κοπέλα που δεν δίστασε να τον πάρει κοντά της παρόλο το πρόβλημα υγείας του και της ιδιαίτερης φροντίδας που χρειάζεται, μιας και βρέθηκε θετικός στο σκουλήκι της καρδιάς.

Πολύ γρήγορα τυχερή στάθηκε και η Φίφη, που βρέθηκε στα Λέπουρα και πλέον κοιμάται σε ζεστά κρεβάτια και η οικογένεια της μας λέει ξανά και ξανά πως είναι ένα αγγελούδι!

Εξίσου τυχερή στάθηκε και η Sugar που βρέθηκε πριν μερικούς μήνες ταλαιπωρημένη να τριγυρίζει στον Κάραβο και πλέον ζει στην Αθήνα με την δική της οικογένεια!Τα κορίτσια μας Moka & Babol που γεννήθηκαν το 2018 από αδέσποτη μανούλα και έμειναν τελευταίες στο καταφύγιο να περιμένουν να τους χαμογελάσει η τύχη, θα παραμείνουν αχώριστες αφού υιοθετήθηκαν μαζί!

Στοργική οικογένεια για να την χορταίνει χάδια και αγκαλιές που τόσο είχε ανάγκη, βρήκε και η γλυκιά μας Κιάρα ύστερα από 3+ χρόνια αναμονής στο καταφύγιο!Η μασκότ του καταφυγίου, η Τζάνις, επίσης βρήκε οικογένεια να την καλοδεχτεί και να την πάρει κοντά της και πλέον ζει στη Νέα Μάκρη, συντροφιά με άλλα δύο σκυλάκια και γάτες.


Η Μεταξένια (Τζίλντα), η Λουλούδω (Blacky), η Παντούλα (Paddy), η Σοκολατένια (Ρόξυ), η Βελουδένια (Κιάρα), η Μουσίτσα (Μπου), ο Σωκράτης (Μπρούνο), ο Στρατσιατέλος (Ρόκυ) και ο Μπισκοτάκος (Σίμπα) γεννήθηκαν την ίδια μέρα στον ίδιο χώρο από δυο αδέσποτες μανούλες κοντά στην Παναγία την Λιαουτσάνισσα στην Κύμη. Και τα εννιά έχουν υιοθετηθεί από οικογένειες σε περιοχές των Αθηνών!


Η Έρη με την αδελφούλα της Σπέρη είχαν εγκαταλειφθεί στις Κονίστρες. Τώρα η Έρη ως Κίρα ζει στην Πλάκα και η Σπέρη ως Μπαλού πια ζει στην Μύκονο!


H Μπίλιω (Νάλα), η Σμάϊλυ (Ziggy), η Σόφυ και ο Τόνυ βρέθηκαν κουτάβια στις Κονίστρες με την αδέσποτη μανούλα τους και τώρα ζουν με τις οικογένειες τους στην Αθήνα!Ο Hector (Ράμα) βρέθηκε να τριγυρνάει αδέσποτος στο Στόμιο Οξυλίθου, αλλά τώρα έχει τη δική του οικογένεια στην Κυψέλη! Ο Ντιέγκο βρέθηκε μόνος του κουτάβι στην Κύμη πλέον όμως ζει με την οικογένεια του στη Χαλκίδα! Ο Sting βρέθηκε με τις αδελφούλες του στο Βέλος και πολύ σύντομα μετακόμισε στη Δροσιά Αττικής, στην οικογένεια που τον επέλεξε!

Ο Φοίβος και η Αθηνά γεννήθηκαν από αδέσποτη μανούλα στον Πύργο της Κύμης και πολύ γρήγορα υιοθετήθηκαν από υπέροχες οικογένειες στην Αθήνα!

Τα τέσσερα κουταβάκια που βρέθηκαν σε μια κούτα κοντά στη Λαμπούσα βρήκαν αμέσως υπέροχες οικογένειες στην Αθήνα και έτσι ο νέος χρόνος τα βρήκε σε ζεστές αγκαλιές!

Οι τρεις αδελφούλες που βρέθηκαν στο Μονόδρι στάθηκαν επίσης πάρα πολύ τυχερές και δεν περίμεναν παρά μόνο λίγες ημέρες μέχρι να βρεθούν μαζί με τις οικογένειες που τις επέλεξαν για παντοτινή συντροφιά! Μάλιστα η Μίκα ταξίδεψε ως τη Ρόδο!

Τέλος η γατούλα Leo υιοθετήθηκε στον Άγιο Ιωάννη, ενώ ο Νέρο το τυφλό γατάκι από την Κύμη βρήκε την ανιδιοτελή αγάπη στην Αθήνα όπου και ζει πλέον ασφαλής και αγαπητός!
Από τέλος Ιουλίου που ενεργοποιήθηκε η σύμβαση του δήμου με την κτηνιατρική κλινική της Λαμψάκου έως και τέλος του χρόνου, στειρώθηκαν, εξετάστηκαν και πήραν τις απαιτούμενες θεραπείες όλα τα ζώα που ζουν στο καταφύγιο στο Αλιβέρι.

Επίσης στειρώθηκαν, σημάνθηκαν ηλεκτρονικά και εξετάστηκαν δεκάδες σκύλοι και γάτες (κυρίως θηλυκά) που ζουν αδέσποτα σε διάφορα χωριά του δήμου μας.

Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε να βρίσκουμε δεκάδες κουτάβια παρατημένα στους δρόμους, που προφανώς προέρχονται από ιδιόκτητες σκυλίτσες που παραμένουν αστείρωτες και χωρίς καμία τύψη οι ιδιοκτήτες τους ξεφορτώνονται το «πρόβλημα» σε κάθε πιθανό σημείο… Κάνουμε έκκληση, στειρώστε τα ζώα σας, δείξτε υπευθυνότητα!

Όποιος πιστεύει ότι θέλει και μπορεί να μας βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο, θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας για να συζητήσουμε τους τρόπους!

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του Φιλοζωικού Σωματείου Κύμης - Αλιβερίου

Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
No tags yet.
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page