top of page

Απολογισμός Νοεμβρίου 2020

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Φιλοζωικού Σωματείου Κύμης – Αλιβερίου, σε συνέχεια της ενημέρωσης της δράσης μας για τον μήνα Νοέμβριο, με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι υιοθετήθηκαν δώδεκα ενήλικοι σκύλοι, είκοσι εννέα κουτάβια και ένας γατούλης!


Ο Bobby, ο γιγάντιος αρκούδος μας, που είχε βρεθεί κουταβάκι έξω από το καταφύγιο το 2018 υιοθετήθηκε μετά από 2 χρόνια αναμονής, στη Γερμανία και ζει επιτέλους σε σπίτι παρά τα 60 κιλά του!Επίσης, στην Αθήνα βρήκε την παντοτινή αγάπη το άλλο τεράστιο αγόρι μας, ο Ηρακλής – πλέον Jack, που είχε μεταφερθεί στο καταφύγιο το 2017 από το χωριό Κατακαλού και περίμενε καρτερικά μια δική του οικογένεια.Ακόμη, μία οικογένεια που αποφάσισε να βοηθήσει ένα σκυλάκι με ιδιαιτερότητες, διάλεξε τον Μάθιου, το τυφλό, καλαζαρικό Σέτερ που βρέθηκε στο χωριό Κριεζά πριν 3 μήνες και πλέον απολαμβάνει την φροντίδα και την αγάπη που του αξίζει, στη Γερμανία!Μεγάλη χαρά πήραμε και για τα κορίτσια μας, Bella, Angelina και Fay που πρόλαβαν να πετάξουν στις παντοτινές τους οικογένειες στη Γερμανία και δεν χρειάστηκε να περιμένουν για χρόνια στο καταφύγιο όπως συμβαίνει συνήθως με τα ενήλικα σκυλιά!


Άλλη μία σκυλίτσα που περίμενε για χρόνια στο καταφύγιο, η Τζίψι, που είχε βρεθεί σε άθλια κατάσταση πριν 2 χρόνια στην Κύμη, έκλεψε την καρδιά της οικογένειας της που ήρθαν από την Λαμία για να την παραλάβουν κι ας έχει περάσει Καλαζάρ κι ας είναι 40 κιλά και 3+ ετών! Πλέον τη λένε Pepsi και έχει παρέα άλλες 2 σκυλίτσες και 5 γατούλες!Επίσης, η γλυκιά και τσαχπίνα επανιελίτσα Κάθυ που είχε περισυλλέξει ο δήμος και την είχαν μεταφέρει στις Κονίστρες, ξετρέλανε τη νέα της οικογένεια αμέσως και πλέον ονομάζεται River και ρίχνει ατέλειωτο παιχνίδι με το δίποδο αδελφάκι της!Τα αδελφάκια Ρούλης (πλέον Ματτέο) και Λίλη, που είχαν βρεθεί στο Αυλωνάρι και περίμεναν καρτερικά σχεδόν ένα χρόνο στο καταφύγιο, είχαν την τύχη να υιοθετηθούν την ίδια μέρα και στην ίδια γειτονιά, οπότε θα συνεχίσουν να βλέπονται!


Τα αδελφάκια Ντέκι, Maron, Layla και Leonardo που γεννήθηκαν από αδέσποτη μανούλα στο χωριό Λοφίσκος, χάρη στην φροντίδα και στις εκπληκτικές φωτογραφίες του ζευγαριού που τα βρήκε και μας ενημέρωσε, βρήκαν υπέροχες οικογένειες στο άψε σβήσε και πλέον ζουν στην Αθήνα! Η μαμά τους στειρώθηκε και ξεκίνησε θεραπεία για τη διροφιλάρια.

Τα αδελφάκια Holly, Χιόνα, Χρόνης, Χρήστος, Χέλγκα και Heart που γεννήθηκαν από αδέσποτη μανούλα στα Χάνια Αυλωναρίου, επίσης στάθηκαν τυχερά και πολύ γρήγορα υιοθετήθηκαν από υπέροχες οικογένειες στην Αθήνα! Η μανούλα τους στειρώθηκε.


Τα αδελφάκια Πίκο (πλέον Ζόρο), Μάγια, Σίβα και Ψαρού (πλέον Μάγια) που βρέθηκαν δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην Πλατάνα Κύμης και φιλοξενήθηκαν με πολύ αγάπη από τον άνθρωπο που τα βρήκε, υιοθετήθηκαν επίσης πολύ γρήγορα από στοργικές οικογένειες στην Αθήνα!


Αδέσποτη φοβική μανούλα με κουταβάκια εντοπίστηκε από εθελοντές στο Λιμάνι της Κύμης. Δυστυχώς δεν κατάφεραν να πιάσουν τη μανούλα όμως έξι από τα κουταβάκια της υιοθετήθηκαν άμεσα, η Ζίνα στους Ανδρονιάνους και τα αδέρφια της Έλλη, Πάμπλο (πλέον Σήφης), Σεβάχ, Πάνσυ (πλέον Νέδα) και Πίνσυ (πλέον Ρόξυ) στην Αθήνα. Η μανούλα με δύο ακόμη κουταβάκι είναι ακόμα στο λιμάνι και γίνονται προσπάθειες να πιαστούν.


Και η γλυκιά Ήρα που βρέθηκε αδέσποτη στο Άνω Κουρούνι, βρήκε τη ζεστασιά που τόσο της έλειπε στην αγκαλιά της παντοτινής της οικογένειας, στην Αθήνα! Το ίδιο και δύο από τα κουταβάκια της, η Ρέα και ο Δίας.

Η υπέροχη Μελένια που είχε γεννήσει τα κουταβάκια της στην παραλία Καλάμι στο Αλιβέρι, αλλά και ο γιος της ο Κάρλος, πέταξαν στην αγκαλιά των οικογενειών τους στη Γερμανία και βολτάρουν σε όμορφα δάση απολαμβάνοντας τη ζωή που τους αξίζει!


Ο υπέροχος γατούλης Τσίκο που μεγάλωσε με τα αδερφάκια του σε σπίτι εθελόντριας με μπιμπερό και πολύ αγάπη, έφτιαξε τη βαλίτσα του και πέταξε στην υπέροχη οικογένεια που τον διάλεξε και μας στέλνει χαιρετίσματα από το Αμβούργο.Ο Αλαντίν από το σκουπιδοτενεκέ στο Αυλωνάρι, η Λούνα που τριγυρνούσε μόνη της στην Κύμη, η Maya που βρέθηκε σε ένα δάσος στο Μετόχι, ο Τρίσταν το τελευταίο κουταβάκι από τα ιχθυοτροφεία, ο Τζον από το Νεοχώρι που πάλεψε με τον παρβοϊό και βγήκε νικητής, αλλά και η Μαριάνθη από το Μονόδρι που κανείς δεν την επέλεγε γιατί το ένα της μάτι είναι τραυματισμένο, δεν φοβούνται πια το κρύο και τη μοναξιά αλλά απολαμβάνουν σπιτική θαλπωρή και μαλακά κρεβάτια!

Δυστυχώς, παρόλες τις προσπάθειες και προφυλάξεις που προσπαθούμε να παίρνουμε, μετά από δύο χρόνια που είχε να συμβεί, αυτό το μήνα ξέσπασε στο καταφύγιο στο Αλιβέρι επιδημία παρβοϊού (κοινώς τύφος) και χάσαμε 6 κουταβάκια, τα ασπρόμαυρα κορίτσια που είχαν εγκαταλειφθεί έξω από το δημαρχείο Κριεζών καθώς και τη γλυκιά Barbie από το Νεοχώρι. Παρόλο που νοσηλεύτηκαν εγκαίρως, δεν τα κατάφεραν. Έτσι είναι αδύνατον για τους επόμενους 6 μήνες να φιλοξενηθούν ανεμβολίαστα ζώα – και ειδικά κουτάβια – στο καταφύγιο, διότι ο ιός παραμένει ενεργός στο χώρο για πολύ καιρό και είναι πολύ συχνά θανατηφόρος.


Όποιος πιστεύει ότι θέλει και μπορεί να μας βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο, θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας για να συζητήσουμε τους τρόπους!

Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
No tags yet.
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page