top of page

Απολογισμός Ιουνίου 2020

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Φιλοζωικού Σωματείου Κύμης – Αλιβερίου, σε συνέχεια της ενημέρωσης της δράσης μας για τον μήνα Ιούνιο, με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι υιοθετήθηκαν τρεις ενήλικοι σκύλοι και δεκαεννέα κουτάβια!


Ο Prince που υιοθετήθηκε κουταβάκι και επέστρεψε ενήλικος στο καταφύγιο, βρήκε ξανά οικογένεια να τον αγαπήσει και να τον κάνει μέλος της για την υπόλοιπη ζωή του!



Η Άλμπα που τριγυρνούσε για χρόνια στην Ακτή Νηρέως και είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γατών, πλέον έχει την ολόδική της οικογένεια και πηγαίνει και για weekend στο Ξυλόκαστρο!



Ο Dennis, ένας ακόμα από τους βετεράνους του καταφυγίου στο Αλιβέρι, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια αναμονής, έκλεψε την καρδιά της νέας του μαμάς και ξεκίνησε τη νέα του ζωή στην Αθήνα, οπού βολτάρει καμαρωτός!



Επτά από τα εννέα αδελφάκια που γεννήθηκαν από αδέσποτη φοβική μανούλα στον Κάμπο Αλιβερίου και συντοπίτης μας είχε την καλοσύνη να τα φιλοξενήσει στο κτήμα του ώστε να μείνουν ασφαλή μέχρι την υιοθεσία τους, βρήκαν στοργικές οικογένειες στην Αθήνα. Μάλιστα ο Άκης και ο Αντριάν υιοθετήθηκαν από οικογένειες φιλικές μεταξύ τους και θα βλέπονται συχνά!



Τρία από τα πέντε κουταβάκια που πετάχτηκαν μέσα σε δεμένα τσουβάλια στο καταφύγιο στις 31/5 απολαμβάνουν πλέον την ασφάλεια και θαλπωρή των σπιτικών τους, στην Αθήνα.




Τρεις από τις τέσσερις αδελφούλες που βρέθηκαν ολομόναχες στο Άνω Κουρούνι και φιλοξενήθηκαν από ενεργό μέλος του σωματείου μας στην Πλατάνα καθώς και ο μικρός Φρίξος (πλέον Όσκαρ) που βρέθηκε μόνος του στον Οξύλιθο, κοιμούνται πλέον σε μαλακά κρεβατάκια στα σπίτια τους στην Αθήνα.



Ο Νino και ο Nico, από το Νεοχώρι βρήκαν σπίτια αλλά παρέμειναν Ευβοιώτες, ο μεν στους Καθενούς και ο δε στην Αχλαδερή!


Τέλος, η Κέισι από το Καλάμι, ο Ζαχαρίας από τα Ζάρκα και ο Δίας από τη Δάφνη έγιναν κι αυτοί πρωτευουσιάνοι και απολαμβάνουν βόλτες και αγκαλιές με τις παντοτινές τους οικογένειες!


 

Το τελευταίο τρίμηνο ήταν πολύ δύσκολο για το σωματείο μας, ο αριθμός των κουταβιών που καλεστήκαμε να φροντίσουμε σε ολόκληρο τον δήμο ξεπέρασε τα εκατό!


Είναι αδύνατον να απορροφηθούν όλα αυτά τα ζώα, είναι δεδομένο πως κάποια θα μείνουν στο δρόμο με αβέβαιη τύχη για τα ίδια και δημιουργώντας προβλήματα στην κοινωνία μας που δεν έχει καμία ανεκτικότητα προς τα αδέσποτα στην πλειοψηφία της.


Κάνουμε έκκληση στους ιδιοκτήτες θηλυκών σκύλων να μεριμνήσουν άμεσα για τη στείρωση των ζώων τους, η εγκατάλειψη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ!


Κάνουμε έκκληση στον Δήμο να αρχίσει την καταγραφή και τον αυστηρό έλεγχο των δεσποζόμενων κατοικίδιων, να σημανθούν όλα ηλεκτρονικά και να καταχωρηθούν στην ηλεκτρονική βάση του αρμόδιου υπουργείου και παράλληλα να δημιουργηθεί αντίστοιχο μητρώο στο δήμο, όπως ορίζει ο νόμος. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί από τη ρίζα του, δεν υπάρχει άλλος τρόπος!


Η κοινότητα Αλιβερίου κάνει παράπονα για τα αδέσποτα στον Κάραβο, το ίδιο συμβαίνει και στο Λιμάνι της Κύμης. Ζώα εγκαταλελειμμένα, πεινασμένα, δημιουργούν αγέλες και δυστυχώς γίνονται επιθετικά κάποιες φορές. Δημότες ζητάνε την περισυλλογή των ζώων επειδή τους ενοχλούν, όμως μόλις φύγουν αυτά σε μερικές εβδομάδες θα εμφανιστούν άλλα! Μόνο η υπεύθυνη στάση των δημοτών απέναντι στους σκύλους τους, μπορεί να λύσει το πρόβλημα.


Στην Αίγινα ξεκίνησε το πρόγραμμα Zero Stray Pawject: https://www.zoon.gr/sofia-tzoniki-sto-zoon-to-kathe-adespoto-itan-kapote-despozomeno/ το παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον και θα κάνουμε ότι μπορούμε να εφαρμοστεί και στο Δήμο μας αντίστοιχο πρόγραμμα κάποια στιγμή!


Κλείνοντας, να ευχαριστήσουμε τις τρεις μικρές εθελόντριες που αφιερώνουν πολλά από τα πρωινά τους στο καταφύγιο, βγάζοντας βόλτες τα σκυλάκια μας, που έχουν τόσο ανάγκη από κοινωνικοποίηση. Με μεγάλη μας χαρά να υποδεχτούμε ακόμα περισσότερους εθελοντές!


Όποιος πιστεύει ότι θέλει και μπορεί να μας βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο, θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας για να συζητήσουμε τους τρόπους!


Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του Φιλοζωικού Σωματείου Κύμης - Αλιβερίου

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
No tags yet.
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page